Οφθαλμίατρος Νασίκας Βασίλειος
Βοτουλινική τοξίνη/ Βλεφαροπλαστική cover image

Βοτουλινική τοξίνη/ Βλεφαροπλαστική

Γυρίστε πίσω το χρόνο

Πώς λειτουργεί ?

Η λειτουργία της βοτουλινικής τοξίνης συνίσταται στον περιορισμό της ακούσιας λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Έτσι αν στο πρόσωπο δεν έχουν ακόμη ακόμη σχηματισθεί οι στατικές ρυτίδες, με την αδρανοποίηση των μυών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους, επιτυγχάνεται η πλήρης αποφυγή τους. Στην περίπτωση που οι στατικές ρυτίδες έχουν ήδη σχηματισθεί, η δράση του, που δεν επιτρέπει την κίνηση των μυών, οδηγεί στη σταδιακή λείανση και μείωση του βάθους τους.

Πονάει?

Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη είναι από τις πιο ανώδυνες θεραπείες. Ο εξειδικευμένος ιατρός κάνει μια σειρά εγχύσεων τοπικά με τη λεπτότερη βελόνα που υπάρχει. Δεν προκαλείται καθόλου πόνος παρά μόνο μια στιγμιαία ενόχληση στα σημεία που γίνεται η θεραπεία και διαρκεί πολύ λίγο. Η ποσότητα του φαρμάκου που χρησιμοποιείται καθώς και τα ακριβή σημεία στα οποία γίνεται η θεραπεία botox, εξατομικεύονται.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στην καθημερινότητα μου?

Μπορείτε αμέσως μετά τη θεραπεία να επιστρέψετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Είναι ασφαλές?

Αποτελεί τον καλύτερο, ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης στο πρόσωπο. Η χρήση της βοτουλινικής τοξίνης στην Ιατρική ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια με την εφαρμογή της στην Οφθαλμολογία και πιο συγκεκριμένα στις παθήσεις του στραβισμού και του βλεφαρόσπασμου. Μετά από εκατομμύρια θεραπείες διαπιστώθηκε η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια που έχει και έτσι τα τελευταία 15 χρόνια εφαρμόζεται με επιτυχία στην αισθητική αναζωογόνηση του προσώπου και αποτελεί εγκεκριμένη θεραπεία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο, διαρκεί λίγα μόνο λεπτά, είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν?

Τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται μετά από 5-10 μέρες και κατά μέσο όρο διαρκούν 4 περίπου μήνες. Η διάρκεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ποσότητα που ενίεται, η ανατομική περιοχή, το μέγεθος των μυών και το φύλο.

+

Βλεφαροπλαστική