Οφθαλμίατρος Νασίκας Βασίλειος
Laser Διαθλαστική Χειρουργική cover image

Laser Διαθλαστική Χειρουργική

Τι είναι η Διαθλαστική Χειρουργική?

Μέσω εφαρμογής LASER στον κερατοειδή χιτώνα του οφθαλμού επιτυγχάνεται γρήγορη και ανώδυνη διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία) του οφθαλμού. Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές τεχνικές διόρθωσης. Η επιλογή της κατάλληλης εξαρτάται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς αλλά και τα χαρακτηριστικά του κερατοειδούς ο οποίος μελετάται εκτενώς κλινικά αλλά και εργαστηριακά μέσω ανασύνθεσης τομογραφικού και τοπογραφικού χάρτη τρισδιάστατης απεικόνισης του με ακρίβεια μικροχιλιοστού. Σε όλες τις τεχνικές η επέμβαση γίνεται μέσω κερατοσμίλευσης με LASER, εξομάλυνσης δηλαδή του ανατομικού σχήματος του κερατοειδούς έτσι ώστε να μην υπάρχει ανάγκη γυαλιών ή φακών επαφής. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και ο ασθενής μπορεί μετά από μια ολιγόλεπτη επέμβαση να ζήσει αποδεσμευμένος από γυαλιά ή φακούς επαφής.

Πως μπορώ να ξέρω αν είμαι κατάλληλος για επέμβαση με LASER?

O έλεγχος της διαθλαστικής κατάστασης του οφθαλμού γίνεται με απόλυτη ακρίβεια μέσω φοροπτέρου όπου σε αντίθεση με την συνήθη δοκιμασία μέσω δοκιμαστικών κρυστάλλων και σκελετού ο γιατρός έχει την ευχέρεια του ελέγχου της διαθλαστικής ανωμαλίας των ματιών του ασθενούς απομακρυσμένα δίνοντας εντολές σε φορητή οθόνη χειρισμού tablet γρήγορα και εύκολα. Διευκολύνεται έτσι η ταχύτερη και κυρίως η ακριβέστερη εύρεση του διαθλαστικού σφάλματος.

Πως γίνονται οι επεμβάσεις με LASER?

Όλες οι επεμβάσεις διενεργούνται ALLLASER με τη χρήση ταχύτατων, τελευταίας γενεάς, υψηλής συχνότητας LASER, χωρίς τη χρήση χειρουργικών εργαλείων όπως μηχανικού μικροκερατόμου. Στον προεγχειρητικό έλεγχο εκτός από την χαρτογράφηση του κερατοειδούς γίνεται μελέτη ξηροφθαλμίας καθώς και μελέτη γλαυκώματος και μελέτη ωχράς κηλίδας. Έτσι μπορούμε να προσφέρουμε εξατομικευμένη χειρουργική διόρθωση, μοναδική για τον κάθε οφθαλμό του ασθενούς.

Είναι ασφαλής η διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με LASER?

Η διόρθωση των διαθλαστικών σφαλμάτων (μυωπίας, αστιγματισμού, υπερμετρωπία και πρεσβυωπίας) με LASER τείνει να γίνει η πλέον διαδεδομένη επέμβαση σε όλη την Ιατρική. Βάσει μελετών η διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με laser είναι ασφαλέστερη μέθοδος από τη διόρθωση με φακούς επαφής εξαιτίας των μολύνσεων από τη χρήση τους, την τοξικότητα από τα υγρά καθαρισμού και την υποξία λόγω αδιαπερατότητας σε οξυγόνο των υλικών των φακών.

Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς γυαλιά και φακούς επαφής όποια και αν είναι η ηλικία σας.

+

LASIK

+

TRANS-PRK

+

PRESBYMAX